Januari

Jag tänkte starta en tradition att prata om vad jag har virkat under månaden som gått. En liten snabb uppdatering helt enkelt!
 
 
Högst upp till vänster ser ni en babyfilt jag började med bara för någon dag sen. Har aldrig virkat en stjärna förut, men när man kommit några vart är det lika enkelt som att virka en mormorsruta. Och tack vare tjockt garn och en virknål på 10mm så växer filten snabbt!
 
Min andra filt är virkad i en nytt mönster jag har lärt mig. Man virkar "från hörn till hörn" och det blir en fin och tät filt och som man ser i bilden så blir färgskiftningen så vacker!
 
Fortsätter på den röda sjalen! Den kommer ta några timmar till men ärn ett perfekt mysprojekt som jag tar fram lite då och då.
 
Tillåt mig presentera napphållare av eget mönster. Många har gjort dom tidigare och det är säker så att mitt mönster redan finns där ute. Men jag såg en bild och tänkte att jag måste utmana mig ifall jag vill börja göra riktigta mönster själv en dag, så detta var perfekt! Mitt mönster kommer inom en snar framtid.
 
Tack januari, du var super mysig!

Dags för ett nytt mysterievirkning!

Det är något specielt att virka något som man inte riktigt vet hur resultatet ska bli, när inte hela mönstret ligger framför en. Sen att det finns tusentals andra människor från olika länder som också följer samma mönster, det är häftigt!
 
Denna heter Hygge vilket betyder "mys" på danska och kommer bli en härlig sjal.
 
Ni hinner fortfarande hänga med om ni vill då starten går den 15 februari och fortsätter 13 veckor framåt. Det finns fyra olika garnpaket att välja mellan, jag själv valde den med ljusgrå grund.
 
För mer information och för att beställa ett eget garnpaket så går ni in på favoritgarner.se.
 
Visst ser det ut att bli riktigt fina?

Min dag!

Idag fyller jag år och efter jobbet skyndade jag mig hem för att träffa familjen.
På senare år har jag blivit mer förtjust i mjuka paket, men jag blev inte besviken när ett hårt paket visa sig vara förvaring till mina garner. Min familj känner verkligen mig!
 
Denna ska upp på väggen och jag tycker att den är både praktiskt och vacker.