Glad Halloween!

Man blir ju lite glad i själen när pumpan man virkat för flera år sen fortfarande plockas fram hemma hos mamma och pappa varje år.
Nu var det så längesen jag virkade denna, men när jag googlade upp mönster på pumpor tycker jag känna igen ett lite extra. Klicka HÄR för att komma till mönstret. 

Virka dina fötter varma!

Nu håller jag på med ett projekt för er som, precis som jag, fryser lite om fötterna när vintern närmar sig. I ärlighetens namn så gillar jag mer tjocka strumpor men dessa tofflor är inte alls tokiga att ha på sig. 
 
 
Använder mig av chunky wool och ett nystan räcker till en toffla. Virknål på 15mm.
 
Mönster till fötter i storlek 39:
Lägg upp 12 lm.
V1-2. Virka fm runt om, i varje ände virkas 4 extra.
V3. Virka fm ena maskbåge varvet runt.
V4. Virka fm varvet runt.
V5.Räkna dina maskor, det ska nu vara 34 m. (Jag valde att markera 20m där jag kommer virka fram och tillbaka, se vänster toffel i bilden) Smygmaska fram till markering. Virka fm till andra markeringen och minska 3ggr vid tån. 
V6-7. Virka tillbaka och minska 3grr vid tån.
Nu har du inte mycket garn kvar och är strax klar! Ta hjälpt av virknålen och dra garnet igenom maskorna som skosnören och fäst tråden.
 
Om ni vill ha mindre tofflor så minskar ni bara lm i början.
 
Instagram: @ungatanten

Syfestivalen 2017

Nu är jag hemma efter en fin dag på Syfestivalen. Att få se alla fantastiska alster och garner gör en lycklig i själen. Och alla människor som delar sin kunskap och passion ger en härlig stämning i mässhallen. 
 
Jag brukar alltid gå ett varv först för att kolla utbudet och för att sen bestämma vad jag vill ha, men denna gång hann jag bara gå ett halvt varv innan jag började handla. Mitt första köp blev den extra långa virknålen med en knopp på för krokning som jag så gärna ville ha.
 
Mitt andra köp blev knappar där det står handmade på, så fina! 
 
Totalt köpte jag 3 olika virknålar, 2 nystan med reflexgarn, en tidning, knappar och ett häfte om krokning.
 
Är riktigt nöjd med besöket!